Gyászfeldolgozó csoport

Aki élőkkel dolgozik és beszélget, sokszor találkozik határhelyzetekkel. Magam és a másik teste, szenvedélyek, függés, család, idő múlása, fejlődés és visszafejlődés, tünetek... hol itt a sor vége? A halál nagyon gyakori "vendég" a rendelőben, kifejezetten örülök, ha tudok klienseimmel Róla beszélni, hiszen nagyon informatív maga a felbukkanása is, és az is, ahogyan gondolkodunk róla élethelyzeteinkben. Nem könnyű téma és falat, hiszen egyszerre sokféle érzést és gondolatot mozdít meg, melyeket nehéz felismerni és szavakba önteni. Nem árt, ha ilyenkor türelmesek vagyunk önmagunk irányába.

Polcz Alaine munkásságát nagyon tisztelem és kedvelem. Sokszínű érdeklődése, elképesztő kreativitása és nagy munkabírása példakép számomra. Élete vége felé sokat foglalkozott halálos beteg emberekkel, ő is ösztönösen fordult a gyász és a halál irányába. Nagyon fontosnak tartotta, hogy az életvégi küzdelmekről, a veszteségekről való közbeszéd és közgondolkodás fejlődjön, hogy ne maradjon a privát szféra négy fala közt, lehessen támaszt keresni és találni mindenkinek. Ezeket az értékeket az általa alapított Napfogyatkozás Egyesület viszi ma is tovább, csoportokat az egyesület égisze alatt szervezek, szervezünk. 

Gyászfeldolgozó csoportjaimat Szalai Zsanett Pynky dúla és EMK tréner kollégámmal tartom, kettős vezetésben. Csoportjaink olyan önsegítő csoportok, ahol tagjaink a gyász különböző szakaszában, de az akut krízisen túl nyújtanak egymásnak támaszt, bátorítást. A csoport egyéni és mélyebb önismereti fejlődés igényeit nem tudja kiszolgálni.

Eddigi csoportjaink:

2013 április 
2017 szeptember 
2018 február 

Gyászportál országosan induló gyászcsoportjai (folyamatosan frissül!)

Induló gyászcsoportok