Rólam

AHOGYAN GONDOLKOZOM

Nagyon foglalkoztat, hogy bizonyos döntések miért születnek meg. Miért félünk megtenni a következő lépést? És miért nem akarunk átélni valamit? Miért foglalkoztat egy másik ember, vagy éppen miért taszít? Pszichológusként azt vallom, hogy értelmet keresni minden élethelyzetben fontos feladat.

Néha egy kérdést is nehéz feltenni, nemhogy magát a problémát értelmesen, időben és egyedül megoldani...

Abban segítek, hogy az eldöntendő kérdésekkel ne maradjon Ön egyedül. Fontos számomra, hogy a problémák érthetővé és átélhetővé váljanak az Ön számára.

Ha lehet, változzon, változtasson!

Úgy tartom, hogy ez a célja a pszichológiai tanácsadásnak, segítő beszélgetésnek és terápiás helyzeteknek. Hiszem, hogy hasznos, ha élettörténetünkben felismerhető ismétlődéseket találunk. Ezeket aztán rendszerbe lehet foglalni, és kellő távolságból szemlélni a már kialakult-kialakított terápiás kapcsolat biztonságában. A megfigyelt, rendszerbe foglalt mintákat közösen szemléljük, megvitatjuk, és ha szükséges és lehet, újraszervezzük. A változás bizonyos helyzetekben nagyon idegennek tűnhet és rengeteg érzést és szorongást kelt bennünk. Az alapvető mintáinkkal (pl. milyen szerepem van a konfliktusokban, vagy hogyan képviselem önmagamat) való szembesülés pedig ugyancsak nehéz pillanatokat hozhat, melyet a kölcsönös bizalom légkörében együtt élünk, szemlélünk és dolgozunk meg. Szeretek klienseimmel az ismerkedés alkalmai után célokat kitűzni, azokat pedig időhatárhoz kötni. Jó biztonságos légkörben beszélgetni, nagyon sok bizalmas és személyes emlék és érzés hangzik el az üléseken, melyeket az orvosi titoktartás alapján hallgatok és kezelek az egész terápia alatt és után is.

SZAKMAI TAPASZTALATOK

Pszichológus és pszichológia tanári diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem 2009-ben, vallás- és családpszichológiai valamint klinikai pszichológiai szakirányokon. Felnőtt klinikai pszichológiai és mentálhigiénés szakvizsgámat a Pécsi Egyetemen tettem le 2016-ban.

Dolgoztam vak és látássérült emberekkel, akiket egyéni tanácsadással segítettem. Azt tanította meg ez az időszak nekem, hogy a vizualitástól független mennyire univerzálisak átélt érzéseink és élményeink.

Szenvedélybetegekkel egy fővárosi rehabilitációs osztályon ismerkedtem meg. Itt önkéntesként dolgoztam, zeneterápiás csoportjaimban a zenehallgatás volt a közvetítő eszköz egymás megértéséhez.

Foglalkoztam koraszülött kisbabák szüleivel több budapesti kórház újszülött intenzív osztályán, krízisintervenciós feladatokat is elláttam. Ebben az időszakban kezdtem a gyászfeldolgozással is ismerkedni-foglalkozni, tapasztalt dúla valamint EMK-tréner kollégámmal tartottam csoportot gyermekeit elveszítő párok, családok részére. (Gyászfeldolgozó csoportokat ma is szervezünk folyamatosan a Polcz Alaine-alapította Napfogyatkozás Egyesület színeiben, ingyenes részvétellel.)

Két évig egy vidéki katonai alakulat csapatpszichológusa lehettem, ahol közalkalmazottként egyéni terápiával és konzultációkkal kísértem katonákat és polgári foglalkozásúakat egyaránt.

A Zuglói szakrendelőben dolgoztam addiktológiai gondozóban, majd az egészségfejlesztésben is kipróbáltam magam. (Zuglói Egészségfejlesztési Iroda) Jelenleg egy főváros közeli szenvedélybetegek felépülését segítő intézményben illetve magánrendelésemen dolgozom.

Egy gyermek édesanyja vagyok.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamara Diplomások Területi Szervezetének, a Napfogyatkozás Egyesületnek, a hazai Zenei Hálózatok médiakutató közösségnek és a nemzetközi IASPM szervezetnek.

AHOGYAN DOLGOZOM

Pszichológusi munkámban folyamatosan alkalmazok szupportív és feltáró igényű elemeket. Ezen kívül a pszichodinamikus szemlélet, az erőszakmentes kommunikáció elvei és a mentalizációs alapfogalmak is sokat segítenek az üléseken. Amiben segíthetek Önnek: hangulatzavarok (depresszió és alkategóriái) szorongásos zavarok, fóbiák, pánikos tünetek és pánikbetegség szülés-feldolgozás, traumás szülés, koraszülés, prenatális veszteségek gyász-és traumafeldolgozás stresszreakció, poszttramuás stressz zavar (PTSD)  párkapcsolati konfliktusok személyiségzavarok alvászavarok Fontos üzemanyag kettőnk jövőbeli munkájában az általam biztosított több szakmai protokoll, az orvosi titoktartás, de az Ön látásmódja és motivációja is szükséges a változások elindulásához.  Munkám során tudományosan alátámasztott (evidence based) terápiás és diagnosztikai beavatkozásokat alkalmazok. Klinikai szakpszichológusi működési engedéllyel rendelkezem. A terápiás ülések időtartama 45 perc, ára 12.000 ft.